BABOR jest w Niemczech liderem w branży kosmetycznej. Od momentu założenia przedsiębiorstwa przez biochemika Dra Michaela Babora w roku 1956 firma konsekwentnie zmierza ku innowacyjnym rozwiązaniom pozostając pionierem w dziedzinie profesjonalnej pielęgnacji.
Agnieszka Bronakowska jest szkoleniowcem i opiekunem regionalnym marki Spa Abyss oraz Skin
Biotics w Warszawie i województwie mazowieckim.
Ceny szkoleń uzależnione są od liczby sprzedanych pakietów zabiegowych
Palena Biocosmetics Ltd. Z siedzibą w Nikozji na Cyprze jest producentem profesjonalnej linii
kosmetyków Spa Abyss i Skin Biotics, opartej na naukowym, medycznym podejściu do kosmetologii.
Firma Palena Biocosmetics została założona w 1992r. przez dermatologa i kosmetologa dr Pambosa
Charalambousa. Zajmuje się komponowaniem i produkcją rewolucyjnych produktów do pielęgnacji
skóry. Wykorzystuje najnowocześniejsze technologie i składniki potwierdzone badaniami naukowymi.
Oferuje szeroki wybór produktów:
– aktywne kosmetyki profesjonalne i detaliczne
– zabiegi pielęgnacyjne skóry twarzy, ciała oraz włosów
– głębokie złuszczanie naskórka
– peelingi chemiczne
Nasze skuteczne i bezpieczne produkty powstają w oparciu o receptury roślinne, zaawansowane
technologicznie kosmeceutyki sięgające dermatologii. Dzięki bogatemu doświadczeniu naszego
zespołu specjalistów (doktorów, chemików, biologów i botaników), główny obszar badań i rozwoju
stanowią nieprzerwana praca nad nowymi substancjami czynnymi i postęp technologiczny. Działania
te, w połączeniu z nieustanną współpracą z kosmetologami i profesjonalnymi kosmetyczkami, którzy
dzielą się z nami swoimi sugestiami i wskazówkami, doprowadziły do opracowania wyjątkowego
pojęcia Kosmetyki Naukowe.
Wschodnia część Morza Śródziemnego znana jest z ekstremalnych warunków pogodowych,
szczególnie dużego nasłonecznienia oraz wysokich temperatur, nawet podczas sezonu zimowego.
Dlatego też nasze produkty skutecznie zapobiegają i niwelują przedwczesne starzenie się skóry oraz
fotostarzenie. W związku z takimi warunkami, bardzo ważna jest stabilność produktu. Aby nie
dopuścić do skażenia mikrobiologicznego, wykorzystujemy dejonizowaną wodę klasy USP, a
wszystkie testy chemiczne i mikrobiologiczne są przeprowadzane przez wewnętrzne laboratorium
kontroli jakości oraz zewnętrzne akredytowane laboratoria EN ISO 17025. Gotowe produkty badane
są pod kątem koloru, zapachu, wyglądu, pH i konsystencji oraz innych niezbędnych parametrów
fizykochemicznych, aby spełnić wszystkie wymagania.